Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533573 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 377
Előző Következő
Karácsonyi beiglik 2023-12-27 23:13:52
...
A beigli története 2023-12-22 00:20:00
A beigli története A bejgli eredetileg Szilézia vidékéről származik, a 14. század óta ismert Európában. Az elmaradhatatlan karácsonyi sütemény neve német eredetű hajlított, patkó alakú formájából származik. A bejgli (németül beugen = meghajlít, mohnbeugel = m...
Vaspótlás természetes forrásokból 2023-12-18 22:24:37
A vas szervezetünk egyik legfontosabb, a vérünk vörös színét is biztosító hemoglobin alkotóeleme, és szerepe rendkívül fontos: az oxigén sejtjeinkhez való eljuttatásában, vagyis a szervezetünk teljes oxigén ellátottságában segédkezik. Ha testünk hiányt szenved belőle, az a hemoglobin szint csökkenését és vérszegénységet is eredményezhet, mely számos problémával jár. De hogyan póto...
Karácsony ünnepe 2020-12-21 21:00:57
KARÁCSONY ÜNNEPE . . . . Karácsony a keresz...
Karácsonyra beigli - bájgli 2018-12-14 07:54:53
............. A bejgli eredetileg Szilézia vidékéről származik és ez a sziléziai kalácsfajta a 14. század óta ismert Európában. Az elmaradhatatlan karácsonyi sütemény neve német eredetű és eredeti hajlított, patkó alakú formájából származik. A bejgli (németül beugen = meghajlít...
Dió-Mákos Beigli 2018-11-06 09:07:30
ANYUKÁM TÖKÉLETESRE FEJLESZTETT BEJGLIJE, RENGETEG KÖSZÖNŐ LEVELET KAPTAM MÁR MIATTA Anyukám bejglije, 14 éve sütöm. Tudom, nem olyan mint a profiké, de nincs szívem változtatni, mert így szereti a családom, sőt még anyósom is. Külön örül, mikor karácsonykor nálam ehet bejglit. A lényeg pedig, hogy nagyon finom, krémes, még egy hét múlva is, persze, ha marad! 🙂 Anyukámn...
Konyhai kisokos 2018-07-31 14:15:06
Konyhai kisokos Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik. Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastagsága, és ne legyen se t...
H.Kohut Katalin: Haiku formák72 2017-12-29 15:43:22
H.Kohut Katalin: Haiku formák72 Karácsony éjjel... karácsony éjjel az ég a földre oson szíveket vizsgál A boldog fenyőfa kis fenyőfa áll magányosan dombtetőn szabadságmámor Beigli beigli sütés sok benne a töltelék ínyenc munka ez Csömör ajándék csömör nekem csak egy jó szó kell meg a szeretet Nap emelkedik bíborszínű ég csodaszép tündökl...
A beigli tészta titka 2017-12-23 21:26:58
A bejgli titka a tészta és a töltelék 50-50 százalékos arányán áll vagy bukik - árulta el az MNO-nak Menyhárt Attila cukrászmester. - A cukrászdákban 50 dekás bejgliket sütünk, amiből 25 deka a töltelék és 27 deka a tészta. Azért több 2 dekával a tészta, mert bele kell számítani a sütési veszteséget (pontosan ennyi gőz és zsír fog kisülni a tésztából), így lesz meg a helyes arán...
H.Kohut Katalin: Haiku formák 2017-12-22 21:26:34
H.Kohut Katalin: Haiku formák72 Karácsony éjjel... karácsony éjjel az ég a földre oson szíveket vizsgál A boldog fenyőfa kis fenyőfa áll magányosan dombtetőn szabadságmámor Beigli beigli sütés sok benne a töltelék ínyenc munka ez Csömör ajándék csömör nekem csak egy jó szó kell meg a szeretet Nap emelkedik bíborszínű ég csodaszép tündöklésed...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.