A beigli története |
2023-12-22 00:20:00 |
A beigli története A bejgli eredetileg Szilézia vidékéről származik, a 14. század óta ismert Európában. Az elmaradhatatlan karácsonyi sütemény neve német eredetű hajlított, patkó alakú formájából származik. A bejgli (németül beugen = meghajlít, mohnbeugel = m... |
Vaspótlás természetes forrásokból |
2023-12-18 22:24:37 |
A vas szervezetünk egyik legfontosabb, a vérünk vörös színét is biztosító hemoglobin alkotóeleme, és szerepe rendkívül fontos: az oxigén sejtjeinkhez való eljuttatásában, vagyis a szervezetünk teljes oxigén ellátottságában segédkezik. Ha testünk hiányt szenved belőle, az a hemoglobin szint csökkenését és vérszegénységet is eredményezhet, mely számos problémával jár. De hogyan póto... |
Karácsony ünnepe |
2020-12-21 21:00:57 |
KARÁCSONY ÜNNEPE . . . . Karácsony a keresz... |
Karácsonyra beigli - bájgli |
2018-12-14 07:54:53 |
............. A bejgli eredetileg Szilézia vidékéről származik és ez a sziléziai kalácsfajta a 14. század óta ismert Európában. Az elmaradhatatlan karácsonyi sütemény neve német eredetű és eredeti hajlított, patkó alakú formájából származik. A bejgli (németül beugen = meghajlít... |
Dió-Mákos Beigli |
2018-11-06 09:07:30 |
ANYUKÁM TÖKÉLETESRE FEJLESZTETT BEJGLIJE, RENGETEG KÖSZÖNŐ LEVELET KAPTAM MÁR MIATTA Anyukám bejglije, 14 éve sütöm. Tudom, nem olyan mint a profiké, de nincs szívem változtatni, mert így szereti a családom, sőt még anyósom is. Külön örül, mikor karácsonykor nálam ehet bejglit. A lényeg pedig, hogy nagyon finom, krémes, még egy hét múlva is, persze, ha marad! 🙂 Anyukámn... |
Konyhai kisokos |
2018-07-31 14:15:06 |
Konyhai kisokos Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik. Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastagsága, és ne legyen se t... |
H.Kohut Katalin: Haiku formák72 |
2017-12-29 15:43:22 |
H.Kohut Katalin: Haiku formák72 Karácsony éjjel... karácsony éjjel az ég a földre oson szíveket vizsgál A boldog fenyőfa kis fenyőfa áll magányosan dombtetőn szabadságmámor Beigli beigli sütés sok benne a töltelék ínyenc munka ez Csömör ajándék csömör nekem csak egy jó szó kell meg a szeretet Nap emelkedik bíborszínű ég csodaszép tündökl... |
A beigli tészta titka |
2017-12-23 21:26:58 |
A bejgli titka a tészta és a töltelék 50-50 százalékos arányán áll vagy bukik - árulta el az MNO-nak Menyhárt Attila cukrászmester. - A cukrászdákban 50 dekás bejgliket sütünk, amiből 25 deka a töltelék és 27 deka a tészta. Azért több 2 dekával a tészta, mert bele kell számítani a sütési veszteséget (pontosan ennyi gőz és zsír fog kisülni a tésztából), így lesz meg a helyes arán... |
H.Kohut Katalin: Haiku formák |
2017-12-22 21:26:34 |
H.Kohut Katalin: Haiku formák72 Karácsony éjjel... karácsony éjjel az ég a földre oson szíveket vizsgál A boldog fenyőfa kis fenyőfa áll magányosan dombtetőn szabadságmámor Beigli beigli sütés sok benne a töltelék ínyenc munka ez Csömör ajándék csömör nekem csak egy jó szó kell meg a szeretet Nap emelkedik bíborszínű ég csodaszép tündöklésed... |
|